Puppy’s hebben twee tot vier keer zoveel eten nodig
Goed puppyvoer kopen


We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Energie hebben ze in overvloed. En daarbij zijn ze ook nog eens flink in de groei. Wist je dat puppy’s vaak twee tot vier keer zoveel eten nodig hebben dan volwassen honden? Juist daarom is goed voer in de eerste maanden van het jonge puppyleven extra belangrijk. 

Voer dat past bij het ras

Je ziet al snel de eerste verschillen ontstaan,
hoewel pups allemaal klein ter wereld komen. Als je puppyvoer uitzoekt, is dit daarom het eerste punt om op te letten. Ga na wat het gemiddelde gewicht is voor een volwassen hond van het ras van jouw pup, en stem daar je keuze op af. Een goed dierenvoermerk heeft puppybrokken beschikbaar voor verschillende gewichtsklassen. Zo is onze Fokker Opti-Grow verkrijgbaar voor kleine, middelgrote en grote hondenrassen.

Voedingsstoffen die helpen bij de groei

In de eerste 9 tot 18 maanden – afhankelijk van het ras – is je pup volop in de groei. 
Het voer moet aansluiten bij de speciale voedingsbehoeften van puppy’s. Brokken voor pups bevatten onder andere een hoge voedingsdichtheid met meer (dierlijke) eiwitten, essentiële vitaminen en mineralen en omega 3 en 6 om de huid en vacht te ondersteunen. Verder is het voor grote rassen belangrijk dat voer bijdraagt aan een gelijkmatige groei van het skelet. Dit helpt groeipijnen en problemen op latere leeftijd te voorkomen.

Puppypack + 2,5 kg
Puppypack + 2,5 kg

Een goede voeding is onmisbaar en met de juiste zorg en aandacht krijgt u een maatje voor het leven.

Bekijk product
Hoe vaak voeren?

Puppy’s hebben nog een kleine maag.
Het is daarom beter om je kleine viervoeter meerdere maaltijden per dag te geven. Over het algemeen geldt dat je een pup tussen de 8 en 12 weken vier keer per dag moet voeren en daarna tot de 6 maanden drie keer per dag. Daarna kun je overstappen op twee dagelijkse maaltijden, maar dit hoeft niet. Zorg er in elk geval voor dat je de dagelijkse hoeveelheid voer goed verdeelt over de porties, zodat je pup tussendoor geen honger krijgt.

Overstappen op voer voor volwassen honden

Wanneer is de tijd daar rijp voor?
Als je puppy de grootste groeispurt achter de rug heeft, is het tijd om over te stappen op volwassen voer. Voor kleine rassen is dat vaak rond de 9 maanden, grote rassen groeien zeker 12 tot 18 maanden door. Stap op tijd over om een overschot aan energie – en daarmee overgewicht – te voorkomen. Zorg er wel voor dat de overstap naar nieuw voer rustig verloopt. Dat doe je door langzaam het nieuwe voer met het oude te mensen. Begin met een klein deel, en maak dat steeds groter tot de puppybrokken op zijn en je hond alleen nog maar het volwassen voer eet.

Fokker brokken voor puppy's

Goed voer draagt bij aan de ontwikkeling en gezonde groei van je trouwe viervoeter.
Daarom bevat ons puppyvoer alle voedingsstoffen die een hond in de groei nodig heeft. Dit zijn de eigenschappen van Fokkers voer voor puppy’s:

  • Opti-Grow S: volwassen gewicht tussen de 2 en 10 kilo, perfecte verhouding aan benodigde voedingsstoffen en geschikt voor de kleine kaakgrootte.
  • Opti-Grow M: volwassen gewicht tussen de 10 en 30 kilo, ondersteunt gezonde botten, sterke spieren en een gelijkmatige groei. 
  • Opti-Grow L: volwassen gewicht tussen de 30 en 80 kilo, voorkomt groeipijnen door een uitgebalanceerd calciumgehalte.

In de voedingstabel bij de drie voersoorten zie je precies hoeveel brokken jouw pup nodig heeft per dag. Ook staat aangegeven rond welke leeftijd je het beste kunt overstappen op volwassen voer.
Standaard is dat bij Fokker de Nutri-Fit. Die is eveneens verkrijgbaar in S, M en L. 

We hebben een uitgebreid assortiment met o.a. voer voor
gesteriliseerde, gevoelige en kieskeurige honden.

Bekijk het assortiment
  • Deel deze pagina
Aanbevolen producten
Dog Opti-Grow L
Dog Opti-Grow L

Groeivoeding voor pups en jonge honden van grote rassen met een volwassen gewicht van 30 tot 80 kg.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Opti-Grow M
Dog Opti-Grow M

Groeivoeding voor pups en jonge honden van middelgrote rassen met een volwassen gewicht van 10 tot 30 kg.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Opti-Grow S
Dog Opti-Grow S

Groeivoeding voor pups en jonge honden van kleine rassen met een volwassen gewicht van 2 tot 10 kg.

Bekijk product
Bekijk product
Puppypack + 2,5 kg
Puppypack + 2,5 kg

Een goede voeding is onmisbaar en met de juiste zorg en aandacht krijgt u een maatje voor het leven.

Bekijk product
Bekijk product
Honger naar meer?
Meld je aan voor meer leesvoer

Je aanmelden is akkoord gaan met onze voorwaarden.