Help, ik heb een puppy!

Eerste Hulp Bij Puppy’s


Natuurlijk is het in de eerste plaats hartstikke leuk om zo’n kleine viervoeter in huis te hebben. Toch krijg je ook met een hoop vraagtekens te maken. Zeker als je voor het eerst een hond als huisdier hebt. Hoe hard moet een pup bijvoorbeeld groeien? Hoe maak je hem zindelijk? En is het normaal als je pup overal in bijt? 

Help, mijn puppy plast in huis

EHBP: zindelijkheidstraining is een belangrijk deel van de opvoeding van pups. 
Zeker in het begin gaat hier veel tijd in zitten. Om te voorkomen dat je puppy in huis zijn behoefte doet, is het slim om elke twee uur naar buiten te gaan. Let daarnaast goed op het gedrag dat je pup vertoont. Vlak voor een plas snuffelen honden vaak aan de grond en draaien ze rondjes. Als je ziet dat dit gebeurt, is het belangrijk om je pup meteen mee naar buiten te nemen. Daar kun je hem zijn behoefte laten doen. Beloon dit gedrag met een aai of snoepje, zodat je pup leert dat dit goed gedrag is.

Help, mijn pup bijt in mijn schoenen
EHBP: het is volkomen normaal dat puppy’s bijten en knabbelen aan spullen in huis. Net als baby’s ontdekken ze de wereld via hun mond en tanden. Als je hond bijt aan dingen waar hij niet aan mag bijten, is de beste methode om dit af te leren door de aandacht van je hond te trekken met iets anders. Leg bijvoorbeeld een speeltje of kauwstaaf klaar die je meteen aan je pup kan geven als hij aan je schoenen kauwt. Bijt je pup je tijdens het spelen? Stop dan met het spel en blijf stilstaan. Zo voorkom je dat bijten een manier wordt om je aandacht te trekken.

Puppypack + 2,5 kg
Puppypack + 2,5 kg

Een goede voeding is onmisbaar en met de juiste zorg en aandacht krijgt u een maatje voor het leven.

Bekijk product
Help, mijn puppy blijft maar groeien

EHBP: als je puppy groeit als kool is dat eigenlijk alleen maar goed nieuws. 
Om de groei goed in de gaten te houden, is het belangrijk je puppy regelmatig te wegen en voor controles naar de dierenarts te gaan. Hoe hard en hoe lang je puppy groeit, hangt voornamelijk af van het ras. Kleine rassen zijn meestal uitgegroeid rond hun eerste verjaardag, grotere rassen groeien 18 tot 24 maanden door. De fokker kan je meer vertellen over de gewenste groei van jouw pup. Zorg er in elk geval voor dat je pup tijdens de groeifase goed voer krijgt dat de ontwikkeling ondersteunt.

Help, mijn puppy is kieskeurig
EHBP: de ene hond eet alles wat je hem voorschotelt, de ander haalt zijn fijngevoelige neus op voor het allerbeste merkvoer. Als je een kieskeurige pup hebt, is het ten eerste goed om te achterhalen of hier een medische oorzaak voor is. Tandvleesontstekingen of problemen met de maag en darmen, kunnen ervoor zorgen dat je pup niet wil eten. Is alles in orde, dan kun je proberen om het kieskeurige gedrag af te leren. Dat doe je door het voer altijd een half uur te laten staan, en het daarna weg te halen. Probeer het later op de dag gewoon nog een keer. Meestal is de eetlust dan zo groot dat je hond toch begint met eten.

Help, mijn pup is losgeslagen

EHBP: een puppy die kriskras door de kamer rent, tegen je op springt en er weer vandoor gaat.
Je vraagt je bijna af of hij gek is geworden… Maak je geen zorgen, dit zijn de dolle 10 minuten. Bijna elke hond heeft weleens momenten waarop hij helemaal losgaat. Ze slingeren hun speeltjes in de rondte, blijven stilzitten om even later op volle snelheid weg te sprinten en jagen op hun eigen staart. Gelukkig is dit volkomen normaal gedrag. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is zorgen voor een veilige omgeving en genieten van de show die je pup weggeeft. Oh, en filmen wat je pup allemaal uithaalt. Zo kun je er over een paar jaar nog eens hartelijk om lachen.

Eerste Hulp Bij Puppy’s: volg je gevoel
Voor het eerst een jonge puppy in huis hebben, brengt een hoop nieuwe ervaringen met zich mee. Onthoud vooral dat het vooral heel leuk is om een pup te hebben. Zolang je hond goed eet, drinkt, speelt en groeit, komt het meestal vanzelf allemaal goed. Ga daarnaast regelmatig naar de dierenarts om de ontwikkeling in de gaten te laten houden.

Zeker in de groeifase is goed voer van groot belang voor je pup. Fokker heeft daarom het speciale puppyvoer Opti-Grow. Dit voer is beschikbaar voor kleine, middelgrote en grote hondenrassen. 

Natuurlijk is een lekkere maaltijd op zichzelf al een lichtpuntje in de dag van je hond. Fokker heeft voer voor elke levensfase, specifieke voedingsbehoefte en zelfs voor echte fijnproevers. 

Bekijk het assortiment
  • Deel deze pagina
Aanbevolen producten
Dog Opti-Grow L
Dog Opti-Grow L

Groeivoeding voor pups en jonge honden van grote rassen met een volwassen gewicht van 30 tot 80 kg.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Opti-Grow M
Dog Opti-Grow M

Groeivoeding voor pups en jonge honden van middelgrote rassen met een volwassen gewicht van 10 tot 30 kg.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Opti-Grow S
Dog Opti-Grow S

Groeivoeding voor pups en jonge honden van kleine rassen met een volwassen gewicht van 2 tot 10 kg.

Bekijk product
Bekijk product
Puppypack + 2,5 kg
Puppypack + 2,5 kg

Een goede voeding is onmisbaar en met de juiste zorg en aandacht krijgt u een maatje voor het leven.

Bekijk product
Bekijk product
Honger naar meer?
Meld je aan voor meer leervoer

Je aanmelden is akkoord gaan met onze voorwaarden.