HOERA...
Mijn hond krijgt puppy’s!


Verrassend nieuws: je hond is drachtig en dat betekent ‘gezinsuitbreiding’. Hartstikke leuk dat er een nest jonge hondjes op komst is, maar je zit natuurlijk ook met vragen. Hoe geef ik de aanstaande moeder de beste verzorging, zodat de puppy’s een prima start krijgen? Behalve gedoseerd bewegen is de juiste voeding heel belangrijk.

Een zwangerschap is hard werken

Deskundigen zijn het erover eens dat gewoon voer niet toereikend is.
Om tekorten bij de moeder te voorkomen en de groei van de ongeboren pups te bevorderen, is iets extra’s nodig. Meer eiwitten, meer vetten, meer energie. Puppyvoeding is rijk aan essentiële voedingsstoffen, en ook nog eens gemakkelijk verteerbaar. Dus is het advies: geef je hond vanaf week 6 van de zwangerschap puppyvoer. Door het voer met beetjes door de gebruikelijke hondenbrokken te mengen, kan je hond er geleidelijk aan wennen.

Lichaamsbeweging

Hoe kun je je drachtige hond nog beter helpen om zich voor te bereiden op de komst van haar kleintjes?
Wandelen is prima om aanstaande moeders fit te houden. Daardoor kunnen ze de bevalling beter aan. Ongetwijfeld zal het teefje tegen het einde van de zwangerschap wat sneller vermoeid zijn. Dan is het beter om lange tochten en heftig ‘sporten’ te vermijden. Maak dagelijks drie tot vijf korte wandelingen. Zo houd je haar conditie op peil.

Voeding op maat

In de eerste vijf weken van de dracht groeien de ongeboren pups maar mondjesmaat.
Het gebruikelijke voedingspatroon van je hond volstaat. Daarna zorg je voor een aangepast menu, want de energie- en voedingsbehoefte van het zwangere teefje neemt toe. Dit hangt natuurlijk ook af van de grootte van het nest. Een aangepast voedingspatroon draait om hoogwaardige, uitgebalanceerde voeding: niet te weinig, maar ook zeker niet te veel! Te vroege gewichtstoename kan leiden tot problemen bij de bevalling.

Elke pup de perfecte start

Pups van kleine rassen kunnen behoorlijk verschillen van jonge hondjes van middelgrote of grote rassen.
Daarom ontwikkelde Fokker puppyvoeding in drie varianten. De kleine brokjes van Opti-Grow S zijn precies afgestemd op de kaakgrootte van kleine rassen en bevatten alle benodigde voedingsstoffen. De uitgekiende selectie van ingrediënten van Opti-Grow M garanderen een gelijkmatige groei met gezonde botten en sterke spieren. De uitgebalanceerde samenstelling van Opti-Grow L bevordert gelijkmatige skeletgroei, wat groeipijnen kan voorkomen.

Puppypack + 2,5 kg
Puppypack + 2,5 kg

Een goede voeding is onmisbaar en met de juiste zorg en aandacht krijgt u een maatje voor het leven.

Bekijk product
De juiste voeding voor elke fase

Fokker biedt de juiste voeding voor moeder en pup in elke fase: voor, tijdens en ná de bevalling.

  • ​Dog Milk is moedermelk vervangende hondenvoeding voor pups. Daarnaast is Fokker Milk voor pups en jonge honden geschikt als bijvoeding voor een gezonde en gelijkmatige groei. Ook is de melk ideaal als ondersteuning bij drachtige en zogende teven.
  • Dog Acti-Fit is uitermate geschikt voor honden die na de dracht- en zoogperiode weer in conditie moeten komen.
  • Voor jonge honden van kleine rassen met een volwassen gewicht tot 10 kg is er Fokker Opti-Grow S, een high premium hondenvoeding.
  • Voor pups van middelgrote rassen met een volwassen gewicht van 10 tot 30 kg is er Fokker Opti-Grow M, een high premium hondenvoeding.
  • Voor pups van grote rassen met een volwassen gewicht van 30 tot 80 kg is er Fokker Opti-Grow L, een high premium hondenvoeding.

Zorg voor Drachtige Honden en Hun Puppy's

Al met al vereist de komst van puppy's in het leven van je hond zorgvuldige planning en aandacht voor detail.
Door de juiste voeding, voldoende lichaamsbeweging en specifieke behoeften van zowel de aanstaande moeder als haar pups te ondersteunen, leg je een stevig fundament voor een gezonde start in het leven. Samenwerking met een dierenarts is essentieel voor de beste zorg en ondersteuning gedurende dit opwindende proces. Met de juiste zorg kunnen zowel moeder als pups gedijen en genieten van een gelukkig en gezond leven samen.

  • Deel deze pagina
Aanbevolen producten
Dog Acti-Fit
Dog Acti-Fit

High premium voeding voor volwassen honden met een verhoogd energieverbruik. Afgestemd op sportieve honden.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Milk
Dog Milk

Een volledige moedermelk vervangende hondenvoeding voor pasgeboren pups, bijvoeding of bij herstel na ziekte.

Bekijk product
Bekijk product
Fokker Voeremmer
Fokker Voeremmer

Uw honden- of kattenvoeding altijd schoon, droog en veilig bewaren met deze Fokker voeremmer. 36 liter inhoud.

Bekijk product
Bekijk product
Puppypack + 2,5 kg
Puppypack + 2,5 kg

Een goede voeding is onmisbaar en met de juiste zorg en aandacht krijgt u een maatje voor het leven.

Bekijk product
Bekijk product
Honger naar meer?
Meld je aan voor meer leesvoer

Je aanmelden is akkoord gaan met onze voorwaarden.