Hatsjoe!
Zo verzorg je de fleecevacht van je labradoodle


Als dierenvriend allergisch zijn voor huisdieren, is misschien wel je grootste nachtmerrie. Gelukkig betekent een allergie niet meer dat je geen viervoeter in huis kunt nemen. De labradoodle heeft namelijk een vacht die nauwelijks verhaart, en is daarom geschikt voor de meeste mensen met een allergie. 

In dit blog lees je meer over de vachtverzorging van je labradoodle.

Fleecevacht of wolvacht

Binnen het ras van de labradoodle zijn er verschillende soorten vachten.
De bekendste is de fleecevacht. De haren van deze fleecevacht zijn licht en voelen aan als zijde. Daarmee ziet dit type labradoodle er niet alleen aaibaar uit, maar zijn ze dat ook. Een fleecevacht kan bijna steil zijn, maar is vaak golvend of krullend. Deze variaties staan bekend als de wavy fleece en curly fleece.

Daarnaast zijn er labradoodles met een wolvacht. Deze vacht is veel dikker dan de fleecevacht en bevat pijpenkrullen. De wolvacht vraagt om meer onderhoud dan de fleecevacht.

Verzorging van de fleecevacht
Uniek aan de vacht van een labradoodle is dat die geen ondervacht heeft.
Hierdoor verhaart dit ras nauwelijks. De nieuwe haren groeien gewoon door de oude heen, net zoals dat bij mensen gaat. De verzorging van de fleecevacht is hierdoor relatief eenvoudig. Het belangrijkste is om je ‘doodle’ vaak te borstelen, zo’n 2 tot 3 keer per week. Zorg ervoor dat je alle haren goed doorkamt en tot dicht op de huid borstelt. Ziet je labradoodle er na de borstelbeurt uit als een pluizenbol? Spuit de vacht dan nat met een beetje water en verdeel dit met je handen. Dit brengt de krullen weer in model.

Daarnaast is een bezoek aan de hondentrimsalon een goed idee om de golven of krullen te onderhouden. Door regelmatig de dode punten te laten knippen, voorkom je knopen en klitten in de vacht. Heeft je labradoodle een modderbad genomen? Dan is even afspoelen voldoende om de boel weer schoon te maken. Door de fleecestructuur droogt de vacht netjes en fris op.

Vachtwissel van pup naar volwassen vacht

Tussen de 7 en 15 maanden wisselt je pup langzaam naar een nieuwe vacht.
Hoewel het type vacht al vastligt bij de geboorte van je labradoodle, heeft de puppyvacht nog niet de definitieve structuur. Tijdens deze vachtwissel is het nog belangrijker om je hond goed te borstelen. De volwassen vacht groeit namelijk door de puppyvacht heen. Hierdoor kunnen sneller klitten of viltplekken ontstaan. Als je je pup al van jongs af aan leert dat borstelen een leuke activiteit is, kom je zonder problemen door deze vachtwissel heen.

Gezonde vacht voor je labradoodle

verzorg de vacht van je labradoodle goed.
Naast vachtverzorging van buitenaf, is het belangrijk om de fleecevacht ook van binnenuit gezond te houden. Dit doe je door te kiezen voor hondenvoer van hoge kwaliteit. Daarnaast helpen ingrediënten zoals zalmolie om de vacht te laten glanzen. In het assortiment van Fokker vind je o.a. de Fokker Press-Fit. Dit voer bevat hoog verteerbare, natuurlijke ingrediënten die bijdragen aan een goede gezondheid van je labradoodle. Daarnaast zijn onze Dog Meat Rolls met verse kip of vers lam rijk aan Omega 3 en 6, die een gezonde vacht ondersteunen.

Dog Special-Fit 4
Dog Special-Fit 4

Volledige high premium voeding voor Labradoodle, Labrador Retriever, Golden Retriever en Flatcoated Retriever.

Bekijk product
  • Deel deze pagina
Aanbevolen producten
Dog Meat Roll Kip
Dog Meat Roll Kip

Een complete maaltijd op basis van verse kip. Verrijkt met verse zalm – Omega 3+6 - Voor een glanzende vacht.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Meat Roll Lam
Dog Meat Roll Lam

Een complete maaltijd op basis van verse lam. Verrijkt met verse zalm – Omega 3+6 - Voor een glanzende vacht.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Press Fit
Dog Press Fit

High premium voeding voor volwassen honden met een gemiddelde tot hoge activiteit in (koud) geperste vorm.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Special-Fit 4
Dog Special-Fit 4

Volledige high premium voeding voor Labradoodle, Labrador Retriever, Golden Retriever en Flatcoated Retriever.

Bekijk product
Bekijk product
Honger naar meer?
Meld je aan voor meer leesvoer

Je aanmelden is akkoord gaan met onze voorwaarden.