Tips voor een gezond gewicht
Help, mijn hond is te mager!


Heb je de laatste tijd opgemerkt dat je trouwe viervoeter er wat te mager uitziet? Eet hij genoeg? Of blijft het voer onaangeroerd in de bak liggen? Maak je je zorgen over zijn gezondheid? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jouw hond ondergewicht heeft. In deze blog zullen we die redenen belichten en bespreken we hoe je je hond kunt helpen om zijn gezonde gewicht te herstellen.

Reden 1: Onvoldoende voeding

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom een hond te mager kan zijn,
is onvoldoende voeding. Als je hond niet voldoende of niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, zelfs als hij goed eet, kan dit leiden tot gewichtsverlies. Het is essentieel om de juiste hoeveelheid voeding te geven, gebaseerd op het gewicht, de leeftijd en de activiteit van je hond. Een goede voeding zorgt niet alleen voor een gezond gewicht, maar ook voor een glanzende vacht, sterke botten en spieren en een goede weerstand tegen ziekten.

Reden 2: Onderliggende gezondheidsproblemen

Een andere veelvoorkomende reden voor gewichtsverlies bij honden
zijn onderliggende gezondheidsproblemen. Worminfecties, parasieten, tandproblemen, spijsverteringsstoornissen of zelfs ernstigere aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat je hond niet goed kan eten of voedingsstoffen niet goed kan opnemen.

Reden 3: Stress en angst

Honden zijn gevoelige dieren en stress en angst kunnen ook leiden tot gewichtsverlies.
Veranderingen in hun omgeving, familiedynamiek of zelfs angst voor bepaalde geluiden kunnen verminderde eetlust veroorzaken. Probeer dan oorzaak van stress voor je hond te achterhalen en te verminderen met wat extra aandacht. Honden gedijen goed bij routine. Probeer maaltijden, wandelingen en speeltijd op vaste tijden te houden. Als de stress van je hond ernstig is of blijft voortduren, is het raadzaam om de hulp van een dierenarts of een gedragsspecialist in te roepen.

Reden 4: Te veel beweging zonder voldoende voeding

Als je hond een actieve levensstijl heeft,
zoals een werkhond of een hond die vaak sportieve activiteiten onderneemt, kan het zijn dat hij meer calorieën nodig heeft dan een gemiddelde hond. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat hij voldoende voeding krijgt om zijn energieniveau op peil te houden.

Reden 5: Leeftijd

Oudere honden hebben vaak een vertraagd metabolisme
en kunnen gewicht verliezen naarmate ze ouder worden. Ook honden die een slechte eetlust hebben, kunnen te weinig eten om op een gezond gewicht te blijven. Als je hond niet genoeg eet, overweeg dan om zijn maaltijden vaker aan te bieden. Sommige honden eten beter in kleinere porties verspreid over de dag.

Keuzestress, wij hebben de oplossing!
Bekijk hier de volledige blog:

Hoe kies jij de juiste voeding voor jouw kat of hond?
Wat kun je nog meer doen?

Als je ontdekt dat je hond te mager is, is het cruciaal om de onderliggende oorzaak vast te stellen.
Een bezoek aan de dierenarts kan helpen om eventuele gezondheidsproblemen uit te sluiten. Daarnaast kan een voedingsaanpassing noodzakelijk zijn. Fokker Petfood biedt hoogwaardige hondenvoeding die kan helpen om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen. Op de Fokker website vind je een handige keuzewijzer die je helpt bij het kiezen van het juiste voer voor je hond op basis van zijn leeftijd, grootte en bijzondere omstandigheden.

Dog Acti-Fit
Dog Acti-Fit

High premium voeding voor volwassen honden met een verhoogd energieverbruik. Afgestemd op sportieve honden.

Bekijk product
Fokker Acti-Fit

Een goede keuze is Fokker Acti-Fit,
dat speciaal is samengesteld voor actieve honden. Fokker Acti-Fit bevat meer calorieën per portie dan regulier hondenvoer, wat kan helpen bij gewichtstoename. Het voer bevat hoogwaardige eiwitten die spiergroei en herstel ondersteunen.

Fokker Meat Roll

Soms hebben honden met ondergewicht gewoon een extraatje nodig om wat kilo’s aan te komen.
Fokker Meat Rolls zijn een smakelijke oplossing. Deze rollen zijn rijk aan proteïnen en calorieën, wat perfect is voor honden die moeite hebben om op gewicht te blijven. Bovendien zijn ze handig in gebruik, want je kunt ze gemakkelijk in stukjes snijden om als beloning te geven of om door het dagelijkse voer te mengen. Fokker Meat Roll is verkrijgbaar in 4 varianten: Kip, Lam, Rund en Hert.

Bekijk de verschillende Meat Rolls
Fokker Age-Care

Fokker Age-Care is ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van oudere honden.
Het bevat de juiste balans van eiwitten, vetten en koolhydraten om spiermassa te behouden en energieniveaus te ondersteunen.
Dit voer is licht verteerbaar, wat ideaal is voor oudere honden met gevoelige maag- en darmproblemen. Het helpt spijsverteringsproblemen te verminderen en zorgt ervoor dat je hond alle benodigde voedingsstoffen opneemt.

Dog Age-Care
Dog Age-Care

High premium hondenvoeding, speciaal samengesteld voor de oudere hond (vanaf 7-9 jaar). Voor kraakbeen en gewrichten.

Bekijk product
Het komt goed

Houd het gewicht van je hond regelmatig in de gaten om ervoor te zorgen dat hij geleidelijk aan aankomt.
Het kan even duren voordat je verbeteringen ziet. Wees geduldig en geef je hond de tijd om zijn gewicht weer op peil te krijgen. Met de juiste aandacht en voeding kun je ervoor zorgen dat je hond weer op een gezond gewicht komt en een gelukkig, actief leven kan leiden.

  • Deel deze pagina
Aanbevolen producten
Dog Acti-Fit
Dog Acti-Fit

High premium voeding voor volwassen honden met een verhoogd energieverbruik. Afgestemd op sportieve honden.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Age-Care
Dog Age-Care

High premium hondenvoeding, speciaal samengesteld voor de oudere hond (vanaf 7-9 jaar). Voor kraakbeen en gewrichten.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Meat Roll Kip
Dog Meat Roll Kip

Een complete maaltijd op basis van verse kip. Verrijkt met verse zalm – Omega 3+6 - Voor een glanzende vacht.

Bekijk product
Bekijk product
Dog Meat Roll Lam
Dog Meat Roll Lam

Een complete maaltijd op basis van verse lam. Verrijkt met verse zalm – Omega 3+6 - Voor een glanzende vacht.

Bekijk product
Bekijk product
Honger naar meer?
Meld je aan voor meer leesvoer

Je aanmelden is akkoord gaan met onze voorwaarden.